Slots: Att känna till reglerna

Du har säkert spelat på en enarmad bandit på puben, restaurangen eller på kryssningen förut. En slot är samma sak fast  en modernare tappning online. Du spelar spelautomaterna via datorn, din mobil eller din surfplatta. Slots är den kategori på onlinecasino som är den mest populära bland spelaren. Det är även den kategorin som brukar innehålla flest spel.

Kärt barn har många namn och du hittar förutom namnet slots även spelautomat, videoslots och enarmade banditer men alla syftar till samma sak. 

Så fungerar slots

Generellt så består slots av ett antal hjul med visst antal rader och bestämda vinstlinjer. En vanlig struktur är exempelvis fem hjul, tre rader och tjugo vinstlinjer. Detta varierar dock mellan de olika spelen. 

På hjulen finns olika symboler och du ska lyckas få likadana symboler på linjen. I vissa spel finns andra vinstmöjligheter så som exempelvis kluster. 

Hjul

Hjulen är lodräta grupper med symboler som snurrar. När hjulen stannar kommer en mix av symboler att visas och det är här du ser om du lyckas kamma hem vinsten. Det är vanligt att slots har fem hjul.

Klassiska slots och videoslots

Klassiska slots har tre hjul och en vinstlinje. Där tre lika symboler innebär vinst. Videoslots har till skillnad från klassiska slots flera hjul, vinstlinjer och speciella bonusspel eller funktioner som kan ge dig som spelare fler vinstmöjligheter. 

Symboler

Bilderna på hjulen är symboler och dessa kan ha olika värde. De mer speciella och ovanliga symbolerna brukar vara värda mest. Vilka symboler det finns i spelet varierar från spel till spel. Det kan vara klassiska körsbär, sjuor, frukter eller diamanter men det kan även vara specifikt utformade symboler som följer ett tema som sloten har. 

Bonusfunktioner 

I regel finns det minst två olika typer av bonusfunktioner hos slots. Den ena funktionen är wilds och detta är en symbol som kan ersätta andra symboler. Dock kan Wilds inte ersätta scatter symboler. Wilds gör det lättare att forma en vinnande kombination. Det kan även finnas olika typer av wilds

  • Expanderande wilds: Symbol som utvidgar sig och täcker hela hjulet med wilds. Flera wilds på samma hjul ökar vinstchanserna
  • Stacked Wilds: Innebär två eller flera wilds efter varandra på ett hjul. Detta beror lite på vilken slot man spelar på. 
  • Walking Wilds: Symbolen flyttar sig stegvis efter varje snurr. När den nått sista hjulet försvinner den.

Scatter är en annan vanlig symbol och innebär att en specifik symbol kan ge dig bonus om den dyker upp i ett bestämt antal, såsom tre eller fem stycken.  Scatters brukar även vara den symbol som startar upp free spins och bonusspel. 

Kolossala symboler är symboler som är samlade som block antingen 2*2 eller 3*3. Detta ökar dina chanser att få en vintlinje. De kan dyka upp var som helst på hjulen.

Spelfunktioner

Det finns olika spelfunktioner som kan hjälpa dig att vinna mer. Vilka funktionerna är kan variera mellan de olika spelen. 

Random wilds: Innebär att vanliga wild-symbolen kan dyka upp var som helst och när som helst.Gamble: Är en annan funktion som innebär att spelaren kan multiplicera sin vinst. Gamble aktiveras oftast genom att låta spelaren gissa färgen på kortet nästa spin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *